Opis
Cykoria sałatowa Spadona
Częścią jadalną są wybielone główki, wyrastające w czasie jesienno-zimowego pędzenia korzeni zebranych z pola przed mrozami.
Po zbiorze liście przyciąć na wys. 3-5 cm i do czasu pędzenia przechowywać w temp. 3-4 o C.
Pędzenie cykorii trwa 3-5 tygodni w temp. 10-20 o C.
Cykoria, dzięki zawartości manganu, pomaga usprawniać metabolizm, przemianę tłuszczów oraz wchłanianie wartości odżywczych.
Zaspokaja dzienne zapotrzebowanie naszego organizmu m.in. na: witaminę A, witaminę C, kwas foliowy, mangan oraz błonnik. Zawiera też beta – karoten.
- Wysiew do gruntu: 1/2 V – 1/2 VI
- Rozstawa: 30-40 cm x 6-9 cm
- Zbiór: X – XI
Gramatura – 2 gramy
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.